Křupavá svačinka?

15. dubna 2015 v 18:51 | Aries |  Deník
Tak jsem včera zase zažila něco úplně nového. Dokonce bych řekla, že jsem překonala jeden z mých strachů.(?)
Jak jsem zmiňovala minule, naskytla se mi příležitost ochutnat hmyz. Skočila jsem po tom jak slepice po flusu. Fakt jsem z toho byla nadšená! Jakože fakt!
Přece jenom, kde já bych se jinde dostala ke smaženému hmyzu? No upřímně, asi nikde. Takže jsem byla ráda za tuto příležitost.
Ve 14h před námi byly už hezky vystavené sarančata, brouci a červi. Pan kuchař nám o tom něco řekl a poté přišly ty ochutnávky, na které jsme se tak všichni "těšili".
Oni všichni totiž dělali "velká ramena" ale když už to máte před sebou, docela vás to přejde.

Bohužel fotku prvního krasavce nemám, ale byla to larva bource morušového. A byla nechutná! Řekli nám, že je to hodně vysmažené, že uvnitř nic nechutného není. Asi mám jiný názor na nechutnost. Představte si moučnou hrachovou kaši s pocitem, že jíte larvu. Mňam!


Další byl tento krasavec. U toho jsem se o vypečení nebála, protože fakt vysušeně vypadal. ,,Možná si otrhejte ty nožičky, mohly by vás škrábat na jazyku" řekli nám. A poté jsme si ho namočili do čokolády. Haha!
Tento už chutnal jako oříšky? arašídy? a voněl jako smažené brambůrky. Dala jsem si ještě druhého do sladkokyselé omáčky a lepší byl tedy nasladko. Zkusila jsem to i samotné. Dalo se..

Ovšem při třetí ochutnávce už byl trošku jiný psychický nátlak.


Tento krasavec (saranče) na nás koukal už od začátku. A my jsme se na něj už od začátku psychicky připravovali.
Musím říct, že to pro mě byla už doopravdy výzva, dát si to sama do pusy. A měli jste vidět můj překvapený výraz, když jsem zjistila, že je to docela dost dobrý! Chuť také oříšková, ale taková jemná.. Dala jsem si druhého zase do sladkokyselé (říkali nám, ať klidně zkusíme víc variací) a chroupala znovu. V omáčce nic moc. Ale v té čokoládě? Klidně přídavek prosím! (toho jsem se ovšem nedočkala, oni jak zjistili ostatní, že je to dobré, docela se po nich zaprášilo..)

Ochutnávku hodnotím jako velice zajímavou a pro mě dost úspěšnou věc, protože jsem se doopravdy přemohla. V papírech, co nám rozdali, se zmiňovali o Pudingu s mravenci (na který tam byl i recept) a to už by pro mě byla asi věc, kterou bych nezvládla.

Jinak se jedná o Entomofagii. Zkuste googlit, kdyby vás to více zajímalo!

Jestli budete mít příležitost, něco takového ochutnat, rozhodně do toho jděte!
PS: Vzala jsem pár kousků domů, jdu to nastrčit máme do večeře...
 


Komentáře

1 Simix Simix | Web | 16. dubna 2015 v 13:23 | Reagovat

Já nikdy hmyz nejedla :) Pokud nepočítám červíka v polívce ve školní jídelně.
Ale je někdy fajn, když člověk překoná svůj strach a zkusí něco nového :)

2 Wye Wye | Web | 16. dubna 2015 v 15:24 | Reagovat

Ty jo, tak to máš tak nějak můj obdiv, páč já bych sníst tohle jednoduše schopná nebyla. Můžete mi říkat, jak je to dobrý, ale stejně ato do mě nedostanete :D

3 Aries Aries | E-mail | Web | 17. dubna 2015 v 9:38 | Reagovat

[1]: ohledně jídla ráda zkouším něco nového, pokud to trošku vypadá a znamená to pro mě challenge :D

[2]: hele, i mamka která se nejdříve bránila si nakonec toho červíka kousla :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama